Ik verbruik veel maar weet niet hoe dit komt

De reden dat je veel verbruikt zonder dat je weet waarom kan verschillende oorzaken hebben.

OORZAAK 1: ONLINE TV KIJKEN OF VIDEO STREAMING

Hieronder vallen diensten zoals bijvoorbeeld Youtube, Netflix en sinds kort zelfs Facebook.

Online video verbruikt vaak heel veel zonder dat men zich daar bewust van is, een uurtje Netflix in hoogste kwaliteit kan daarbij al snel 3 tot 7GB verbruiken!

Oplossing: gelukkig kan je vaak de kwaliteit net iets lager zetten zonder dat je daar meteen iets van merkt.

BEKIJK OOK

OORZAAK 2: TORRENT/POPCORN-TIME/PUTLOCKER ETC

We doen het bijna allemaal, maar weten niet dat deze diensten vaak illegaal zijn en nog eens voor allerhande vervelende problemen kunnen zorgen.

Indien je een heel hoog upload (dat is allerhande data naar het internet versturen) verbruik hebt, dan zit je wellicht in deze categorie. Het is niet alleen vervelend want je internet verbinding lijkt daardoor trager te werken, het is dan nog eens geheel illegaal en tegen onze gebruikersvoorwaarden!

Oplossing: Zorg ervoor dat je deze diensten niet gebruikt en vermijd programma’s die door verkeerde instellingen allerhande data continu naar internet versturen. Vaak bieden dergelijke programma’s de mogelijkheid om niet te uploaden. Lees dus goed de handleiding van de programma’s die je gebruikt.

Gelukkig bestaat er sinds kort ook een website en APP voor Android en IOS met verwijzingen naar websites die een legale versie aanbieden van de film of serie die je zoekt.

BEKIJK OOK

OORZAAK 3: EEN EIGEN WIFI ROUTER

Ze kunnen ook nog eens ongewild al je volume op gebruiken.

Oplossing: verwijder onmiddellijk de eigen Wi-Fi-router en vraag info aan je verhuurder voor een algemene ondersteunde Wi-Fi installatie.